И тази седмица отново имаше  серия от ракетни и бомбени

...
И тази седмица отново имаше  серия от ракетни и бомбени
Коментари Харесай

Александър Невзоров: Само Путин е в състояние да доведе Русия до пълен разпад, затова е още жив

И тази седмица още веднъж имаше  серия от ракетни и бомбени удари по основна инфраструктура, по градове и села в Украйна. И отново починаха хора. Ще бъде ли  дефинитивно коронясан като човекоядец Владимир Путин след случилото се тази седмица, а преди този момент в Украйна – убийството на десетки хиляди почтени украници, в случай че не и повече? Или Путин ще продължи да бъде жестокият политик, който както може пази ползите на страната си? 

На тези въпроси на Мумин Шакиров, Радио Свобода, отговор дава един от най-хубавите познавачи на режима в Русия Александър Невзоров, публицист и анализатор. 

„ Жестокият политик “ е комплимент. Когато кажем " садист ", когато кажем " подлудял садист ", получаваме доста по-точна, безпощадна и ярка визия за него. И е повече от ясно, че човек, който може да води такава война, безусловно апатичен и непознаващ болката или скръбта, той не е кадърен на състрадание, на смирение. Той не схваща какво прави. Вероятно допуска, че живее в своите историософистки книги, където войните съставлява единствено набор от букви на страницата, набор от дати и може би някаква си там картинка. Той е в действителност вманиачен, искрено подлудял човек. И в този момент мога да приказвам за това без никакво съмнение. В последна сметка Русия с ударите си по инфраструктурата на Украйна единствено затвърждава репутацията си на войска от дебили, които се бият безсмислено, безуспешно, единствено с цел да разрушават, унищожават, убива. Всички тези удари нямат никакъв боен резултат и смисъл. Това единствено сплотява и укрепва духа на украинците. Да се мисли, че сходна тактичност ще възпламени украинския народ, той ще отиде при Зеленски и ще го притисне да води договаряния, е смешно – няма значение, те ще удържат на всичко. Това в действителност са команчите на Европа, които са способни на всичко. И в никакъв случай до момента Русия не е имала толкоз заплашителен съперник. Този зложелател ще я погребе “, разяснява анализаторът.

Според него Байдън, Америка, някои специфични служби на Израел и Европа биха могли да решат казуса на Путин за пет-седем часа, само че това не е „ цел номер едно “. Ако основният воин бъде отстранен от играта, войната ще свърши. Но те не желаят да създадат това, съгласно него, тъй като схващат, че никой, с изключение на Путин, не е в положение да докара Русия до финален провал, до финален разпад и това ще ги избави от нуждата да ползват по-сериозни стандартни оръжия. 

„ Путин ще направи всичко самичък. Той е толкоз необмислен, че не е в положение да планува следствията от дейностите си. Той е толкоз садистичен, че са решили да поверят унищожаването на Русия на него, по тази причина той към момента е жив… “, аргументира позицията си Александър Невзоров.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР